Mornarsko kuharski teden

Lepo pozdravljeni dragi bralci in bralci ter bralke, zopet se vam oglašam, da vam postrežem z nekaj dogodivščinami iz mojega vsakdana. Kot veste sem kupil jadrnico in v prejšnjem blogu ste že lahko prebrali, da sem prav za Avtomanijo iz nje pisal kvalifikacije. Kakorkoli že, seda je čas za nove podvige in zaradi tega naj povem, da sem prejšnji teden v petek namakal noge v morju, ki je bilo »ogreto« na nekje 12 stopinj Celzija. Povem vam lahko, da sem mislil, da ne bom nikoli več hodil, saj me je tako prezeblo, da sem se potem komaj pogrel na dokaj močnem sončku. Noge so bile v morju nekje pet minut, takšen podvig pa priporočam prav vsakemu!

Kot drugo bi rad pokazal fotografijo kako sva si z mojo drago kuhala kosilo in to na pomolu pred jadrnico. Seveda nisva skuhala vsega, ampak le pogrela kar sva imela že prej pripravljeno in zmrznjeno.

Na morju sva morala tudi delati (ja boga reveža) in tako sva v nekaj minutah steber pri privezu oblekla v tepih, katerega sva nadela nekoliko višje. Razlog je ta, da sva se pripravila na plimo, ko bo pa morje toplejše pa pride še priprava na oseko in to tudi drugi steber!

Ko sva s Katjo prišla k njej domov, naju je čakala prava pisanka. Hvala za pisanko!

Ker nisem ravno odličen kuhar, bom svoje kuharske podvige omenjal bolj proti koncu in to kljub temu, da sem kuhal še preden sem šel prejšnji teden na morje. Odločil sem se namreč, da bom spekel sardele, na katere sem naribal korenček, malo česna in čebule, ter vse skupaj prelil s sladko smetano. Bilo je odlično!

Lep mornarsko kuharski pozdrav do prihodnjič!

Komentiraj